Van Zamora naar Simancas

Published on 3 March 2024 at 20:38

Na een leuke middag in Zamora was het tijd voor de essentiele vervelende dingen. De was moest gedaan worden en we stonden bij een camperplek waar we water konden nemen en alles lozen. Ook de LPG moest bijgevuld worden. Hebben we altijd beetje schrik van omdat het eigenlijk niet mag. Repsol en Cepsa hebben hier een soort patent op gasflessen en alles wat daarbuiten valt is illegaal. Gelukkig wist de Marrokaanse pomphoudster daar niets van en was ze veel te gelukkig om even Frans te spreken dus gasfles gevuld en hop we konden verder de kou in... Eerste stop: Toro. Mooi maar beetje leeg in het laagseizoen...

Het volgende stad/dorpje dat we aandeden was Terdesillas. Ik vraag soms raad aan ChatGPT wat er de moeite is om te bezoeken en hij vond dat de moeite... Wij eigenlijk niet het vorige was veel mooier. Wel vreemd was dat er allerlei electronica te koop stond in een klein winkeltje en aan veel lagere prijzen dan bij ons. Mmm dat moeten we toch eens uitzoeken hoe het zit. De prijzen van goederen zijn toch soms heel verschillend in de verschillende landen... De piri-piri, een soort tabasco bijvoorbeeld koste in Portugal 37 cent terwijl het in Spanje ongeveer een 4-voud daarvan is ?!

En tot slot kwamen we terecht in Simancas, een fijn dorp met een mooie brug, een gerenoveer kasteel dat jaren dienst als archief van de streek en te bezoeken was en een prachtig cafė waar heel het dorp en iedereen uit de omstreken precies naar toe kwam. Ze hadden daar een heerlijk open haardvuur en het was nog steeds koud dus dan zijn we maar aan een camperplekje aan de brug blijven slapen. Fijne laatste stop van de dag !

Add comment

Comments

There are no comments yet.