Bojnice en Banska Bystrica

Vanacht stonden we op een prachtige plek tussen 2 meren. Van daar was het 9 minuten rijden naar het Kasteel van Bojnice. Eerst regende het een uurtje maar erna konden we daar toch wat rondwanden. Het kasteel vonden we eigenlijk niet supermooi hoewel het in heel wat Slovaakse sprookjesfims gebruikt is. Er was een heel toeristendorpje romd gebouwd en de oudste Slovaakse zoo (1955), wat niet zo oud is, lag hier ook.

Read more »

Trnava en Trencin

Dus toch maar verder Slovakije in... Eerst het 'Rome van Slovakije' door al zen kerkjes : Tranava. Er was een soort afstudeer ceremonie bezig met allerlei groepen jongeren die rondliepen en feestvierden. Ook lagen in de winkels foto's van de klassen die afstudeerden. In Hongarije hadden we dit ook gezien. Het stadje zelf was goed herdacht met een leuk autovrij gebied maar echt indrukwekkend waren de vele kerken niet echt. Het weer zat ook niet mee.

Read more »

Bratislava

Dus we reden dan toch Slovakije binnen want de Hongaarse politie kwam niet echt sympathiek over en we waren toch een beetje van de route afgeweken. Eerst nog op een heerlijk pekje in de natuur gestaan nadat we vrij goedkoop getankt hadden. En dan de volgende ochtend naar Bratislava. Geen grote maar wel een vrij aangename stad. Busken leek niet echt getoleerd in het historisch centrum maar wel er net buiten. Men broer had twee tips voor ons... Een vegan sushi punkbar en een oude bakkerszaak omgetoverd tot cafė met een slakkenaquarium. S avonds gingen we nog naar de redelijke dure jazzbar waar een heel goede gitarist de avond maakte. Er was echter regen op komst en we besloten iets meer naar het Noorden waar het iets beter ging zijn...

Read more »

Effe langs Hongarije

Echt veel plekken met camperfaciliteiten, water, lozen van ons afwaswater en toilet zijn er niet in deze streken, dus we moesten even omrijden voor we naar Bratislava trokken. Er was een heel mooie plek waar je kon staan en alles doen voor een vrije bijdrage. Dus we reden 20 minuten om en bevonden ons plots vlakbij de Hongaarse grens. We waren ooit al eens in Boedapest geweest. Alles was daar heel proper en geen bedelaars en zo te zien en we vroegen ons af of dat in andere steden in Hongarije dat ook zo was. Na ons weekend Wenen hadden we ook meer nood aan wat rust dan direct een nieuwe hoofdstad dachten we. We trokken daarom even naar Gyor een heel mooi rustig stadje dat onder Slovakije ligt. Het leek er perfect om spelen maar dat was buiten de Hongaarse politie gerekend die alom tegenwoordig was en elke burger die buiten de lijntjes kleurde direct terecht wees. Geen vuilnis dus op straat, geen bedelaars in Gyor, maar ook geen muziek dus we trokken dan toch maar gewoon Slovakije in !

Read more »

Wenen

Na toch een goede twee weken in Tsjechië te hebben rondgetrokken besloten we dat het tijd was voor iets anders. De reis begint ook in zen laatste weken te komen. We hebben er nog ongeveer 6. Dat lijkt lang maar ten opzichte van 53 is dat toch niet zo veel meer. We reden op ons gemak richting Wenen. Parking in heel Wenen kost 2,50 euro per uur, maar in het weekend is het gratis. We hebben er dus een weekendje wenen van gemaakt. Toffe aangename stad !

Read more »

Mikulov en genieten van de mooie dag...

Ons Tjechië avontuur zit er bijna op. We hebben toch wel een goed beeld gekregen van het land. Een heel mooi stuk in het zuiden-westen hebben we na lang twijfelen niet bezocht maar dan hebben we tenminste een reden om nog eens terug te komen. Vandaag zitten we aan de grens met Oostenrijk omdat we normaal gezien naaar Wenen trekken. Mikulov was ons laatste dorpje. Ook zeer mooi, met rotsen verwerkt in het kasteel... Erna genieten van het zonnetje op een mooi plekje in de natuur.

Read more »

Brno : progressieve studentenstad

En toen kwamen we aan in Brno, een progressieve studentenstad. Prachtige huizen. Autovrij en autoluw gedeelte, mooie gratis musea, en hier dronken we van de allerbeste lichte bieren dat we ooit geproefd hadden... Wel grote brede straten maar toch zeer aangenaam en hier waren de mensen echt wel vriendelijker dan in sommige andere plekken in Tsjechië. Ook voor het eerst gespeeld en de mensen gaven ook echt wel iets (als ze konden). De verdwijning van cash geld zorgt toch wel voor problemen... Er werd me aangeraden om een Tjechisch electronischebetaalmogelijkheid op te zetten. Mja en dat voor het 3 de land qua cashbetalingen in Europa. Dat belooft voor de toekomst.

Read more »

Off day met Telc en Trebic

Veel gedaan gisteren. Vandaag was het in het begin nogal traagjes. Maar uiteindelijk Telc bezocht en overnacht in Trebic (en ook bezocht). Zowel vandaag en gisteren heb ik wel de mindere stadjes met moeillijke namen niet vernoemd 😁

Read more »

Pardubice en Kutna Hora

Twordt een beetje ingewikkeld als ik niet elke dg beschrijf wat we deden maar terug moet in de tijd. Allesinds waren Pardubice en Kutna Hora best de moeite. Zie foto's 😉

Read more »

Hruba Skala, ...., Jicin

Vandaag zaten we nog in het Boheems Paradijs. Eerst een grote wandeling tussen de rotsen van Hruba Skala. Was absoluut de moeite. Erna was er nog een iconische ruïne, hebben we enkel van ver een foto genomen gezien dure parking en dure entree terwijl volgens de reviews vooral het uitzicht telt. Toen even aan een meertje gepauseerd en vervolgens Jicin bezocht. Van Jicin hadden we meer verwacht, twas een parking plein, 1 grote toren, en een winkelstraat zonder volk, dus dan maar wat verder doorgereden om morgen hopelijk iets interessantere steden te bezoeken.

Read more »

Het Boheems Paradijs

Na onze middaguitstapje in Praag besloten we om een beetje de natuur in te trekken. Het was een lange dag geweest gisteren dus langzaam op gang gekomen. Dan onze was gaan doen. Liep niet zo goed, na een half uur te hebben gedroogd voor 4 euro, bleek de droogkast gewoon niet te werken alles vielde nog vochtig en koud aan. Dus nu zitten we met 2 enorme zakken natte was in ons campertje en vandaag schijnt de zon eens niet, effe laten drogen buiteb zit er dus niet in. We wilden toch nog iets interessant ook doen vandaag dus trokken we naar Mala Skala. Een bergdorpje vooral bekend van zen kasteel dat ingebed is in een rots (zie foto's). 

Read more »

Praag

En voor we het wisten stonden we plots in Praag. Handige parking aan de P+R dan de tram op. Gecontroleerd geweest, naart schijnt vergeten veel toeristen hun ticketjes te valideren en dan moet je de controleurs omkopen, maar wij hadden dat wel gevalideerd gelukkig maar... En plots dus een blitzbezoek aan deze drukbezochte stad. We hebben veel gezien en dan nog geindigd met een vrij middelmatig jazzoptreden in een wel redelijk fijne club.

Read more »