Aanpassen van de planning: Evora en Montemor

Published on 10 February 2024 at 20:06

Na veel wikken en wegen hadden we besloten om Spanje in te trekken. In plaats van recht naar boven te gaan in Portugal gingen we zigzaggen en dan zouden we meer zien en toch niet te snel zijn om toch nog in het goede weer te blijven. Maar...

 

Dat was buiten de boerenprotesten gerekend. Na even aan de grens te hebben vastgezeten Spanje ingereden te zijn en dan opnieuw op een blokkade te zijn gestoten hebben we getankt, diesel is veel goedkoper in Spanje, en rechtsomkeer gemaakt. Heel de dag in opstoppingen zitten paste niet in ons plan. Dus we trokken naar Evora. Het stadje was niet slecht, spijtig dat alle bezienswaardigheden een beetje te duur waren voor ons jaarbudget. Het museum van moderne kunst was wel gratis en achteraf hadden we een Portugees carnavalfeestje.

Het feestje was wel leuk,.maar de muziek was een beetje fout en het was toch wel frisjes aan het worden. Dus kon er eigenlijk nog wel een dorpje bij en het half uurtje dat er nu nog gereden werd moest dan morgen niet meer. We trokken verder naar Montemor-o-Novo waar er ook nog een carnavalsfeestje bezig was. De mensen waren hier supervriendelijk en een beetje verbaasd ook om daar plots 2 toeristen op hun feestje te zien opduiken. Er werd door iedereen samen gezongen en 2 mannen deden een soort van voorzang waar iedereen op antwoordde, echt heel mooi. Erna nog even bij de avondschemering de berg op gewandeld naar de ruïnes van het kasteel.

Add comment

Comments

There are no comments yet.