Een leuke dag met veel rotsen...

Published on 29 January 2024 at 21:15

We zijn even niet goed bezig geweest met ons dagboek, want dat is de blog toch een beetje, te onderhouden. Ondertussen zitten we al even in Portugal en is er al vanalles gebeurd dat ik de volgende dagen nog ga invoegen. Vandaag zijn we vertrokken in Loulė en geeindigd in Portimao. Loulė niet echt ons ding, maar mijn laptop was stuk en we hebben hem daar een week bij een afschuwlijk slecht computerbedrijf achtergelaten en moesten hem daar terug ophalen. Hoogstwaarschijnlijk is hij nu nog meer kapot dan daarvoor ☹️ Soit na die afschuwlijke ervaring hadden we nood aan een beetje natuur en trokken we naar een mooi strandje... Praio do Castelo

 

Na iets teveel dorpjes en steden te hebben bezocht deed een beetje natuur ons echt wel deugd en besloten we een eindje verder opnieuw zo een rotsformatie aan de zee te bezoeken. Wat we niet wisten was dat deze nog veel indrukwekkender dan de vorige ging zijn. Gelukkig zijn de veiligheidsregels in Portugal een pak lakser dan bij ons dus hebben we echt kunnen genieten van een paar prachtige 'gevaarlijke' plekjes in Algar de Benagil.

Erna trokken we naar het visserdorp Ferragudo. Veel schattiger en levendiger dan we dachten dat het ging zijn. Het gezellige straatje was zo leuk dat ik ben vergeten om er foto's te trekken... En Ans wou direct daar blijven maar ze hadden een verbod voor campers op hun toffe staanplekken dus we moesten naar de overkant van het water.

Portimao was het einddoel van de dag in de hoop dat ik hier s'ochtendsn kan spelen. De verkenning was min of meer ok, een paar autovrije winkelstraatjes die niet te ver liggen van onze best aangename parkeerplek vlak aan het water. Benieuwd wat de ochtend gaat brengen !

Add comment

Comments

Hilde
4 months ago

Dit is wel een héél mooi stukje Portugal