Setenil de las Bodegas, Olvera en Osuna

Published on 28 December 2023 at 20:16

En we trekken verder het binnenland van Andalusië in. We besloten dat we Ronda wel gezien hadden en trokken laat op de middag nog snel naar het prachtige dorpje met de onmogelijke naam Setenel de las Bodegas waar sommige huisjes met de rotsen verweven waren. 

Hoewel heel het dorp verboden terrein was om te slapen in een busje of camper hebben we dat toch maar gewoon gedaan en de volgende ochtend trokken we naar Olvera. Eerst brachten we een bezoekje aan een abdij die toch heel anders was dan de abdijen bij ons. Feestelijk versierd voor Kerstmis en met een speciale kamer waar mensen een soort offers konden komen leggen. Erna verder naar het dorpje waar vooral het Moors kasteeltje met een ongelooflijk uitzicht en het kerkhofje eronder de moeite was.

 

 

We waren wel redelijk snel door dit dorpje en besloten om drie kwartier verder te rijden naar Osuna. Duidelijk veel minder toeristisch en ook veel minder spectaculair dan Ronda. Maar ondanks het feit dat het op het eerste zicht wel wat tegenviel toch een heel leuke wandeling gemaakt met allerlei toch wel entertainende bezienswaardigheden. 

Add comment

Comments

There are no comments yet.